Dag fijne gesprekken tussen de geur van oude boeken..

15-05-2013 13:51:00

Kruimeltje, boekhandel en antiquariaat in dat leuke achterafstraatje in Enschede. Zo'n plek waar ik de afgelopen tijd, vooral op woensdag altijd probeerde langs te gaan.Toen ik net als ondernemer aan de slag was werkte ik op woensdag regelmatig bij Kruimeltje. Toen mijn agenda steeds voller werd was het steeds lastiger op woensdag langs te komen maar als het even kon… 
Hoewel ik sinds ik in Enschede woon af en toe wel eens binnen kwam wandelen om te snuffelen tussen de oude boeken en platen werd Kruimeltje één van mijn favoriete plekken nadat ik in café Rocks een Pentax-camera ontdekte. Die Pentax-camera was reden genoeg om in gesprek te raken, zoveel mensen fotograferen er immers niet mee. Dat was de eerste ontmoeting en het begin van de vriendschap met Marcel en was daarna de reden om met regelmaat op woensdag naar Kruimeltje te komen. 
Ik kwam er in eerste instantie om het eens te hebben over een expositie maar al snel kwam ik er voor de gezelligheid, de toffe gesprekken over fotografie en muziek, de lekkere koffie en perentaart (waar vind ik nu deze lekkere taart??) en de leuke mensen die ook op woensdag hun rondje langs Kruimeltje deden. Marcel had namelijk een heel leger aan mensen om zich heen die allemaal op woensdag hun kopje koffie kwamen halen. Mooie en interessante mensen, totaal verschillend, allemaal gek op Kruimeltje. Boeiende en grappige gesprekken, stom geouwehoer, gezamenlijke hallo’s naar de mensen die boeken of platen kwamen snuffelen, ik zal het missen. 27 april sloot Kruimeltje namelijk voor het laatst haar deuren. Maar niet voordat er een mooie laatste dag was, een fijn samenzijn in de plek die voor velen een plek was waar ze graag kwamen. Ik werd er wel een beetje verdrietig van maar ik was ook blij dat ik deze mooie laatste dag mocht vastleggen!

Dankjewel Margriet en Marcel, ik zal vaak terugdenken aan Kruimeltje, al is het al door de moestuintips uit het mooie oude boek, door de uitprobeersels van oude recepten uit de boeken uit mijn oma’s tijd of door de mooie reuzenplant die nu een fijn plekje in mijn huis gekregen heeft! 


Dag fijne gesprekken tussen de geur van oude boeken, Dag Kruimeltje!