EXPOSITIE - TOUGH TUNES, POSITIVITY & EQUALITY

09-04-2018 12:49:12

Vol trots nodig ik je uit voor de opening van mijn expositie bij Artikel 1 in Enschede waar ik je meeneem in de hardcore scene.En daar, in die herrie, tussen die wilde rauzende mensen. Daar voelde ik me thuis zoals ik me niet eerder in een groep thuis gevoeld had. Het gezamenlijke feestje van band, het publiek en de andere bands die zouden spelen. De lompe gitaren, het fijne ritme en de groove in de muziek waar ik wel op moest bewegen. Het agressieve én zorgzame in de pit. Het gevoel samen te zijn terwijl ik bijna niemand kende. De grote liefde voor de muziek en het plezier wat daarmee gepaard ging.
Als vanzelf deed ik dansjes, maaide ik mijn arm door de lucht en kreeg ik zo’n grote grijns dat mijn wangen pijn deden de dag erna. Voelde ik me voorheen altijd een buitenstaander (daar was ik ok mee), hier voelde ik me een gelijke.
Doen wat je wilt doen ook al is dat wat anders dan er van je verwacht wordt. Niet wachten tot er gebeurt wat je wilt maar beginnen en dit samen realiseren. Staan voor gelijkheid én je daar hard voor maken. Het oneens zijn met de politiek en het kapitalistische systeem én daarover de longen uit je lijf schreeuwen. 

(Uit TOUGH TUNES #1)
Kom je 6 mei mijn expositie bekijken en beleven, muziek luisteren, teksten lezen en een drankje met me doen om deze opening te vieren?