Feminity Photoseries information

01-01-2019 11:35:00Hoiii!!!

Dankjewel voor je reactie om mee te doen of voor meer informatie! Dat alleen al geeft me een dikke glimlach en vooral een gevoel dat we samen zo sterk zijn!

Ik ben echt overweldigd door de vele reacties en ga mijn best doen dit allemaal zo goed en duidelijk mogelijk te organiseren en regelen.

Nou is dat met mijn ADHD niet mijn sterkste kant dus als je vragen hebt of iets onduidelijk is. Roep vooral!


Waarom deze fotoserie:
Het thema van de expositie is Vrouwelijke identiteit, het subthema tijd. Omdat er zo vaak voor ons bepaald wordt hoe vrouwelijke identiteit eruit zou moeten zien riep dit bij mij direct boosheid op. 

Maar, in plaats van boos niet mee te doen besloot ik de boosheid te gebruiken en mijn fotografie in te zetten om te zeggen wat ik wil zeggen. Namelijk dat ‘vrouwelijke identiteit’ bepaald wordt door degenen wie het aangaat. We gaan dus samen laten zien hoe wij dat zien. Maar het kan zijn dat er in de gehele expositie deelnames zijn die wij misschien kwetsend vinden. Daar heb ik helaas geen invloed op maar omdat dit een thema is waar jullie je super kwetsbaar gaan neerzetten wil ik dat je dit weet zodat je daar rekening mee kunt houden in je beslissing om wel/ niet mee te doen.

Als je meedoet en we foto’s gaan maken dan maak ik die in overleg met jou. Fotografie gaat om consent en met dit thema nog extra. Veel van de foto’s kunnen (zullen) heel anoniem zijn. Al zul je voor sommigen waarschijnlijk wel herkenbaar zijn. Tijdens de shoot gaan we samen bekijken hoe we de foto’s maken. Als je je daar prettiger bij voelt mag je altijd iemand meenemen die ook aanwezig is tijdens de shoot.

Wil je nog steeds meedoen? Supercool!


Wat is het plan:
Mijn werk in de expo wordt een lichaam dat is opgebouwd uit allerlei verschillende foto’s van verschillende lichaamsdelen. Dat betekent dat ik vooraf inzicht moet hebben in welk lichaamsdeel mensen willen laten fotograferen. Het betekent ook dat ik keuzes moet maken in de eerste selectie, zodat ik een zo volledig mogelijk lichaam kan maken voor 1 april (mijn deadline voor de expositie).

En, omdat zo veel mensen zich aangemeld hebben wil ik proberen iedereen die wil, te fotograferen. Wanneer ik mijn werk voor de expo klaar heb wil ik kijken naar de mogelijkheden om hier een boekje van te maken. 

Daarnaast krijgt deze hele serie uiteraard een plek op mijn eigen site. 


Waar is het werk te zien en wat gebeurt er met het werk:
Wanneer je meedoet aan deze serie betekent het ook dat je instemt met het tentoonstellen in de expositie ‘vrouwelijke identiteit’ die opent op 12 mei om 19.30 uur bij kunstwerkplaats De Möllerwerf in Hengelo (ov) en loopt t/m 4 juni. Daarnaast geef je mij toestemming om prints te verkopen, een boekje te maken en eventuele vervolg exposities. 

Helaas heb ik geen budget (om inzicht te geven, ik krijg zelf €100,- voor deelname aan deze expo en daar moet ik alles van betalen, props, prints, benzine en alle andere onvoorziene kosten). Maar ik ga wel zorgen dat iedereen een print tegen kostprijs kan krijgen.


Wat ik nu van jou moet weten:
Ben je nog enthousiast? Cool! Dan hoor ik heel graag van je welk deel van je lichaam of welke delen van je lichaam je wilt laten fotograferen en waarom.

Omdat ik eerst moet zorgen dat ik een zo compleet mogelijk lichaam kan maken ligt daar mijn eerste prioriteit. Dinsdagavond 21 maart ga ik alle reacties die binnengekomen zijn inventariseren en mensen actief uitnodigen zich in de plannen op de dagen dat ik ga fotograferen.

Zodat je vast je agenda kunt kijken wanneer en waar je zou kunnen, dit zijn de dagen dat ik ga fotograferen:

Zaterdag 25 maart: Enschede

Zondag 26 maart: ws ergens in het westen van het land

Dinsdag 28 maart: Enschede

Woensdag 29 maart: Nijmegen

Vrijdag 31 maart: Enschede

Heb je vragen, stel ze vooral! Morgenavond kom ik bij iedereen terug om vragen te beantwoorden en de planning meer definitief te maken!

Mocht je nog andere mensen weten die misschien mee zouden willen doen, nodig ze vooral uit door dit bericht door te sturen.


Om alles wat beter te kunnen bundelen is het fijn als je me wilt mailen op post@tessawiegerinck.com met het volgende:

Naam:

Instagram of twitter naam als we zo contact gehad hebben:

Lichaamsdeel of lichaamsdelen dat je wilt laten fotograferen:

Welke locatie komt je het beste uit:

Welke datum komt je het beste uit:Groet!

Tessa Wiegerinck

post@tessawiegerinck.com