Wat vindt Henkie daarvan?

25-02-2019 10:44:20

Grote meelevende ogen kijken me aan. Ernstig. Het is een ernstige zaak immers. Maar ze zijn niet voor mij bedoeld, die ogen. 


Wat vindt je moeder daarvan?

Als ik vertelde of antwoordde dat ik geen kinderen wil.
Wat mijn moeder daarvan vindt... sja. 
- Oh, ja shit. Mijn moeder wil misschien wel oma worden. Goh. Daar zeg je wat. Oké, misschien moet ik toch proberen een kinderwens te forceren.


Ik vind ze vervelend, dit soort vragen. Alsof ik me moet verantwoorden voor mijn keuzes. De dingen die mij wel of niet blij maken. Alsof mijn keuzes moeten afhangen van wat anderen misschien willen.

Tegenwoordig krijg ik die vraag gelukkig bijna nooit meer. Nu ben ik ondertussen bijna 37 dus misschien durven mensen me gewoon niet meer te vragen of ik een kinderwens heb. 


Maar er is een nieuwe 'wat vindt Henkie daarvan' opgedoken sinds ik afgelopen zomer een maand op tour ging. En er uiteraard (joe, halloooo) plannen zijn voor een nieuwe tour. 

Eén van de eerste vragen die ik regelmatig krijg als ik daar over vertel is:


Wat vindt Freddie daarvan?

Maar ik heb geleerd, dus ik probeer daarop alleen mijn wenkbrauw op te trekken, wat ik jammer genoeg niet zo goed kan als Freddie.Ik sluit graag af met deze foto en de quote die Billy gebruikte bij het delen van deze foto:

"You gotta push your friends up, not hold them down!" 


Billy Graziadei & Daniele Manca, BillyBio at CoreTex, Berlin.
Deze blogpost is een nieuwe #kommaarop. We zijn ermee gestopt maar we doen er toch maar mooi weer één. Die van Agnes Swart vind je hier, die van Sonja van Vuren hier en die van Karin Winters hier